Skip to main content
Skägg 1

Vill du att ditt skägg ska växa och bli längre?

Visst är det orättvist att vissa män har en väldigt grov och tät skäggväxt och andra har en glesare skäggväxt. Att få sitt skägg att växa kräver tålamod och en god skäggvård. Skäggväxten varierar från person till person och det kan ta tid innan du ser ett resultat. Genom att ta hand om ditt skägg och din allmänna hälsa kan du optimera förutsättningarna för att få ditt skägg att växa.

Och hur ska vi ta hand om det?  Här kommer lite tips på vägen.

-Tvätta ditt skägg regelbundet: Använd ett skäggvänligt schampo eller skäggtvål för att tvätta och återfukta ditt skägg. Undvik vanligt schampo som kan torka ut huden och ditt skägg.

-Använd skäggolja: Applicera skäggolja dagligen för att återfukta skägget och framför allt huden under ditt skägg. Massera in oljan ordentligt så du får in den i huden för att undvika att den inte blir torr och fnasig. Efter att du masserat in oljan så kan du ta en skäggborste och borsta skägget jämnt. Det gör också att oljan fördelas over hela skägget.

-Vad kan jag göra hemma: Mellan besöken hos din barberare så kan du putsa lite försiktigt hemma med en sax. Det tar ev bort slitna toppar i ditt skägg, det känns mjukare och skägget ser jämnare ut.

-Att styla skägget: Det kan räcka att bara använda olja som en styling. Skäggoljan gör att ditt skägg känns mjukare och det blir lättare att forma till skägget. Du kan också föna ditt skägg för att få det lite slätare och samtidigt påverka din form. Vi på Fusion har även en värmeborste som är till för skägg. Den kan hjälpa dig att släta ut skägget, den passar perfekt om du tycket att ditt skägg är lite spretigt eller för lockigt. Vad är skäggbalm? Skäggbalm är till för att vårda och forma ditt skägg. Den liknar skäggoljan, vårdar och återfuktar skägget. Dock har skäggbalm en något tjockare konsistens än skäggoljan och innehåller vanligtvis lite wax och andra ingredienser som ger lite stadga och form till skägget. Den kan motverka så att ditt skägg inte ser så frissigt ut och ger en svag doft som håller hela dagen.

Det kan vara roligt att experimentera lite med olika former, se vad som känns bäst för dig. Tycker du att det är svårt att veta vilken form som passar dig och ditt skägg? Boka en tid hos våra duktiga barberare så hjälper dom dig med både ditt skägg och vilka produkter som passar bäst för dig.

Välkommen in till oss på Fusion!

Skägg 2
Skägg 3
  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk