Skip to main content
Vilken frisyr skall jag välja bild 1

Vilken frisyr ska jag välja?

Är du sugen på att byta frisyr och funderar på vad som passar dig bäst. Det finns några viktiga saker att tänka på för att skapa en fin form till ditt ansikte. Vilken kvalité har du på ditt hår, vilken ansiktsform har du, vilken frisyr passar din stil och hur mycket tid vill du lägga på ditt hår.

Rund ansiktsform: Med rund ansiktsform är det bra att skapa en illusion av längd och minska uppfattningen av bredd. Undvik allt för korta frisyrer då det kan få ansiktet att se rundare ut. Frisyrer som är långa och uppklippta ger intrycket av längd och mindre bredd. En frisyr med sidbena skapar asymmetri och ger illusionen av längre ansikte.

Fyrkantig ansiktsform: Med en fyrkantig ansiktsform är målet att mjuka upp de skarpa linjerna och skapa balans. En mjuk uppklippning kan hjälpa till att mjuka upp de skarpa linjerna, vilket ger en feminin och balanserad look. En sidbena kan också mjuka upp ansiktet. Det ger en asymmetri som kan skapa en mer mjuk känsla.

Oval ansiktsform: Med ovalt ansikte har du lyxen att kunna bära de flesta frisyrer. Du kan experimentera med korta pixi frisyrer som kan vara både elegant och lekfull. Eller långt hår med magiska lockar eller bara rakt långt hår. Något som gör en stor skillnad är att våga sig på att klipp lugg.

Hjärtformat ansikte: Målet är att balansera den bredare pannan och den smala hakan. Sidbena och mjuka lockar ger ofta en fin balans. Ett annat bra tips är en klippning som skapar volym vid käklinjen.

Rektangulär ansiktsform: Mjuka upp de skarpa linjerna genom att välja en frisyr som skapar volym på sidorna, uppklippning och mjuka lockar skapar en fin volym mot din ansiktsform. Undvik för raka och platta linjer.

Kom ihåg att det är viktigt att du väljer en frisyr som du känner dig fin i och som känns bekväm. Hos oss så kan du boka en kostnadsfri konsultation, där du och frisören får möjlighet att komma fram till en frisyr som passar dig.

Välkommen till oss på FUSION!

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk