Skip to main content
Vitaminer 1

Vet du varför ditt hår behöver vitaminer?

Att äta vitaminer och näringsämnen för håret är viktigt eftersom det spelar en avgörande roll för en sund hårhälsa.

Visste du att vitaminer påverkar:

Hårväxten, Styrkan, Strukturen, Hårbotten, Förhindrar håravfall

Kollagen, Zink, Biotin och åkerfräken är viktiga för ditt hår.

Kollagen är en viktig komponent i hudens och hårets struktur. Den ger hud/hår styrka och elasticitet, som är viktigt för att inte skador och brytningar av hårstrået ska ske. Den spelar också en stor roll i produktionen av keratin, som är ett protein som utgör hårstrået. En bra nivå av kollagen främjar hårväxten. Den bevarar fukten i hårstrået. Vilket gör att det blir mjukare och glansigare, motverkar torrhet och skörhet. Eftersom den stärker hårstrået så minskas risken för yttre påverkan som värmebehandlingar, sol och föroreningar.

Zink är ett viktigt material för att hålla håret friskt. Den är också nödvändigt för celltillväxten. Den hjälper till att främja hårväxten och förebygger håravfall. Zink bidrar till en friskare hårbotten genom att reglera talgproduktionen. Förhindrar torrhet och överdriven fetthalt. Zink är en antioxidant som skyddar håret från fria radikaler. Vilket kan bidra till att förhindra skador och hårförsvagning. Zink är även viktigt för reparation av tillväxt av vävnad. Vilket kan hjälpa till att reparera skadat hår.

Biotin är viktigt för att stimulera hårväxten. Den hjälper även till att förbättra hårets längd och tjocklek. Den stärker håret och gör det mer elastiskt vilket minskar risken för att håret skall gå av. Hårstråna blir även tjockare och man upplever att man får mera volym.

Åkerfräken innehåller en hög kiselhalt som är en viktig komponent för att stärka hår och naglar. Den förebygger håravfall och förbättrar hårets struktur. Du kan också uppleva att ditt hår blir glansigare.

Så säg hejdå till tunt och slitet hår. Och börja ta vitaminer som hjälper ditt hår och din hårbotten att må bättre.

Vi på Fusion har valt att jobba med Care Berries som även fungerar som en multivitamin med inriktning på håret. Den innehåller Kollagen, Zink, biotin och åkerfräken som du precis läst om.

Välkommen in till oss på Fusion så kan vi berätta med om produkten!

Vitaminer 2

Vitaminer från Care Berries.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk