Skip to main content
Vårens trender Start

Vårens mode och trender 2024

Är du sugen på något nytt eller är du redan trendig? Vi på Fusion tror att trenden för kommande vår ser ut så här:

Långt hår och mellanlångt hår

 Lockigt och naturligt eller rakt och sofistikerat. 00-talets sidbena är tillbaka.

Länge har vi sett långa hår med mycket uppklippt, woolfcut och mycket volym med en gardinlugg och salongsfönad styling som trendat. Men fram med plattången, för nu är det långa och raka håret tillbaka med sidbena som detalj och med en snedlugg i fokus.

På alla stora catwalk-scener ser vi nu att det spikraka håret är tillbaka med en ganska bred snedlugg och sidbena. Stylingen ska vara en stram och hög hästsvans som ska sitta lite högre upp på huvudet. Ett annat alternativ är att ha en fläta som kommer ner liggandes mot axeln.

En annan look som fortsätter vara väldigt trendigt just nu är det lockiga håret – perfekt för er med halvlångt till långt hår som har naturliga lockar. Framhäv dem med sprej som framhäver lockarna eller en lockkräm för bästa effekt. Eller kom till oss och låt oss permanenta ditt hår. Permanenten fortsätter med stormsteg både för män och kvinnor och är ett perfekt sätt för dig med rakt hår att få lockigt/vågigt hår för ett tag.

Kort hår

Slätt, välkammat eller naturligt. 2023 kaxiga page blev till bob som i sin tur blev en kaxig pixie cut. I vår kapar vi längderna ytterligare och satsar på kort kort. Målbild? 60-talets stora filmikon Jean Seberg.

Hårfärger som vi ser trendar i vår och sommar

För brunetter dominerar koppar-rött, kastanjebrunt eller chokladbrun ton med slingor eller partier i samma mörkhetsgrad men med en annan ton. Olika nyanser i ditt hår upplevs extra snyggt – och passar bra om man önskar att håret ska se fylligare ut. Den mer klassiska ”helfärgen” där allt hår är i samma ton från botten till toppen med mycket glans trendar också väldigt mycket nu till våren.

För blondiner gäller det klassiska ”ljusare till våren” med temat BRONDE. Några tunna och diskreta slingor med en mer mörkblond och ljusbrun neutral nyans i det ljusa håret för en mer naturlig och lyxigare look. Mellanblond, ljusbrun och dirty blonde är alltså färgerna som dominerar denna vår och sommar.

Oavsett hårfärg är det glans du ska satsa på. De polerade stråna får du enkelt till med en glansgivande toning eller en djupt återfuktande hårinpackning. Så ut med textursprayen och in med glanssprayen!

Att veta vad man passar i för frisyr eller färger kan vara lite svårt som kund att veta. Därför har vi på Fusion en kostnadsfri konsultation för både klippning och färgning. Som ger dig möjlighet att sitta ner med en frisör som ger dig tips och råd.

Boka din tid online eller slå oss en signal så hjälper vi dig,
Välkommen till oss på FUSION!

Vårens trender beskuren
  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk