Skip to main content
sercan-solmaz-434815-unsplash (1)

Schampo utan sulfater och parabener – hårvårdsprodukter som är snälla mot både miljön och ditt hår

Tycker du det är svårt att välja rätt produkter för ditt hår? Hårvårdsdjungeln kan vara svår att hitta i, men vi på Frans finns här för att vägleda dig.

Vi rekommenderar, för alla hårtyper, att använda hårvårdsprodukter som innehåller högkvalitativa ingredienser. Var hittar jag det i mataffären, kanske du tänker då? De flesta hårprodukter du hittar i dagligvaruhandeln är långt ifrån förstklassiga och kort sagt kan man förklara icke-professionella schampon som något utblandade versioner av sina professionella produktsläktingar som finns på salong. De har framförallt en mycket större mängd vatten i sig och en lägre andel av, enligt rådande forskning, kvalitativa ingredienser.

Hos oss på Frans hjälper vi dig gärna att välja balsam och schampo utan sulfater och parabener som passar just din hårkvalitet. Hårprodukter som är fria från sulfater, parabener och andra ämnen som kan skada ditt hår, kan nämligen både ge styrka till torra hårstrån och förhindra kemiska och miljömässiga skador. Just sulfatfria produkter har fått ett uppsving under senare tid. Men varför är de så populära?

 

kalisa-veer-790006-unsplash

Vad innebär det att en hårvårdsprodukt är sulfatfri?

Sulfater, som är ett slags salter, används i hårrengörande produkter eftersom de väldigt effektivt löser upp fett. Utmärkt för att göra rent en smutsig kalufs, kan tyckas. Men faktum är att sulfaterna är så pass rengörande att naturliga oljor kan lösas upp, vilket i sin tur kan leda till att din hårbotten torkas ut. Har du riktigt mycket otur drabbas även hud och ögon av uttorkning och irritation. Lyckligtvis finns numera produkter som stärker håret och ger det den fräscha, nytvättade känslan – utan sulfater!

Egenskaper hos hårprodukter vi gillar:

  • Pro-Aging – produkter som transformerar håret redan efter första användningen genom att bygga upp håret till att se mer hälsosamt ut. Precis samma tänk som för de åldersvänliga produkter vi använder till huden!
  • Naturlig inspiration – produkter som utnyttjar olika typer av växters motståndskraftiga egenskaper för att ge ditt hår styrka och rörlighet.
  • Fukt, fukt, fukt – hårvårdsprodukter som innehåller ekologiska oljor för att mjuka upp det allra torraste och stripigaste av hår. Perfekt för kommande vintertider!

Schampo utan sulfater och parabener – gör under för färgat hår

Dessutom finns flera hårvårdsprodukter för färgat hår med naturliga ingredienser, som återställer hårets fuktbalans och bevarar färg, glans och djup. Med andra ord passar det dig som vill behålla din nya toning, eller som är sugen på en uppdaterad hårfärg lagom till hösten, men är rädd att den inte ska hålla i sig.

Välkommen att kontakta oss på Frans om du vill ha hjälp med att välja produkter som passar ditt hår, eller är intresserad av att färga eller slinga håret.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk