Skip to main content

Korta frisyrer för dam – låt dig inspireras!

Fler och fler väljer att lämna idealet om det långa hårsvallet bakom sig för att istället satsa på kortare klippningar. En klassisk page, modig sidecut eller modern lob – eller varför inte en kaxig pixie? Inspireras av fyra korta frisyrer för dam!

mork-pixiefrisyr

Vad är det bästa med korta frisyrer?

Korta frisyrer för dam har flera fördelar än vad man kan tro! En kort frisyr är alltid snygg och fräsch, eftersom du med kort frisyr klipper dig så pass ofta för att upprätthålla den att du aldrig har slitna toppar. Dessutom är det ekonomiskt intressant med korta frisyrer för dam då det krävs mindre schampo, balsam och hårstylingsprodukter för ett kortare hår. Ett till plus? En kortare frisyr får håret att se extra tjockt och fylligt ut! 

Att tänka på innan du klipper kort damfrisyr

  • Vad vill du få ut av din frisyr?
  • Vilken kort frisyr passar din personlighet?
  • Vad ska frisyren säga om dig? Cool, smakfull, busig eller formell?
  • Hur mycket kommer du vilja styla håret?

1. Korta frisyrer för dam – Page

Pagefrisyren, som har många likheter med den frisyr som kallas bob, är ofta rak med en längd som sträcker sig till någonstans mellan hakan och axlarna. Modegurun Anna Wintours favoritfrisyr klipps gärna med lugg och kan med fördel stylas och behandlas så att håret blir sådär hälsosamt glänsande. Fråga oss på FRANS för tips om hur du får till det!

kort-page-frisyr-for-dam

En kort page-frisyr för dam.

2. Korta frisyrer för dam – Lob

Long + bob = lob. Den längre bob-frisyren påminner en del om pagen, men går längdmässigt ofta till axlarna eller 5-10 cm nedanför. Riktigt trendigt just nu är en wob – en wavy bob, där längderna lockats stilfullt vågiga.

lob-kort-frisyr-dam

En tjusig, nyklippt kund med lob på FRANS Hår och Stil.

3. Korta frisyrer för dam – Sidecut

För de våghalsiga som är ute efter en kort damfrisyr är det bara att låta oss på din frisör i Uppsala ta fram rakapparaten och skapa en karaktäristisk sidecut! Denna frisyr låter håret på överdelen av huvudet vara längre medan håret på ena eller båda sidorna rakas ned till några millimeter. Våga en sidecut för en lekfull och kaxig stil som känns helt rätt i tiden!

sidecut-frisyr-som-kor-dam-frisyr-fran-frans-har-och-stil

En kort sidecut-frisyr för dam skapar attityd och wow-faktor. Den här är klippt av frisörerna på FRANS Hår och Stil.

4. Korta frisyrer för dam – Pixiefrisyr

Är du ute efter en kort-kort damfrisyr men vågar inte gå hela vägen fram till en sidecut? Då är kanske pixiefrisyren något för dig! Denna feminina klippning fick sig ett uppsving i och med att den brittiska toppmodellen Twiggy gjorde den till sitt signum på 60-talet och har sedan dess setts på flertalet kvinnliga huvuden på röda mattan.

kvinna-med-pixiefrisyr

En kvinnlig pixieklippning.

Vilka passar i korta frisyrer för dam?

Det korta svaret är: alla! Det handlar om att hitta den korta damfrisyr som passar just dig. Ett tips är att spara bilder på personer med frisyrer du gillar, gärna med en ansiktsform som liknar din, som du kan visa din frisör. Då kan din önskan lättare bli förstådd och chansen att vi hittar en frisyr som både gör dig nöjd och passar din ansiktsform blir som allra störst. 

Så är du sugen på att klippa en kort frisyr för dam, ta steget och boka tid. Vi är din frisör i Uppsala som gör allt för att hitta den perfekta korta frisyren för just dig. Välkommen att boka klippning, färgning, hårstyling eller en annan typ av hårbehandling i Uppsala hos oss.  

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk