Skip to main content
sa-ska-du-raka-dig-hemma-750x459

Hur ska man raka sig i ansiktet?

Känns det som att du aldrig riktigt får till det med rakningen? Misströsta icke! Här kommer våra fem bästa tips på hur man ska raka sig i ansiktet hemma.

1. Så rakar man sig - korrekt rakhyvel eller rakmaskin

Engångsrakhyvlar är generellt big no no. Satsa på bättre rakhyvlar där huvudet går att byta, mer klassiska rakhyvlar eller alternativt en rakmaskin för privat bruk.

2. Så rakar man sig - Förbered huden

Innan du tar tag i ditt val av rakverktyg, halt! Förbered ansiktet så minskar risken att rakningen går snett. Ett enkelt sätt att preppa huden på är att raka sig efter att man har duschat. Då är hårstråna mer följsamma. Toppa upp det med en lätt ansiktsskrubb så att porerna öppnar upp sig.

3. Så rakar man sig - Använd rätt produkter under rakningen

Under rakningen behövs också rätt arsenal av produkter. Helst ska du fråga din barberare och få reda på vilka produkter som passar bäst för just din kombination av skägg och hud.

4. Så rakar man sig - Avsluta på topp

För att säkerställa att huden inte blir inflammerad eller irriterad finns också väldigt bra produkter. After shave-produkter och fuktgivande krämer är dina vänner.

5. Så rakar man sig - Låt barberaren sköta rakningen

Känns stegen ovan lite för jobbiga att följa? Lösningen stavas barberarsalong! På Fusion arbetar utbildade barberare som kan allt om skägg, rakning och korta hårklippningar. Välkommen in och låt oss på barberar- och frisörsalongen i Uppsala ge dig en lyxig stund i en klassisk barberarmiljö.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk