Skip to main content

Hårstyling för män – styla skägg och hår som barberarna!

Har du svårt att få till skägget eller frisyren precis som du vill ha dem? Eller känner du dig helt enkelt vilse i djungeln av alla olika stylingprodukter för män? Oavsett vad är denna artikel allt du behöver. Här får du de viktigaste, konkreta tipsen på hur du lyckas med hårstyling för män och att styla ditt skägg!

man-som-gor-harstyling-scaled-e1602224001775

Hårstyling för män som på barberarsalongen

Oavsett din hårlängd eller klippning kan du följa dessa tre grundsteg för att försäkra dig om att du stylar ditt hår på ett smart och snyggt sätt. Sedan kan du alltid anpassa utifrån den hårstil just du vill uppnå eller be din barberare eller frisör om råd för hur just du ska arbeta fram stylingen.

1. Börja med blött hår

Det första steget i alla som identifierar sig som mäns hårstyling är väta. När håret torkar efter att ha varit blött får det ett “minne” av hur det ska ligga. Så börja alltid din styling med handdukstorkat hår och någon produkt, t.ex. saltvattenspray, grooming cream eller en grooming tonic, beroende på vilken känsla du vill ha i din slut stil. Du kan då med hjälp av vald produkt och hårfön börja forma in håret till den hårstyling och volym du vill ha.

2. Forma frisyren

Nu är det dags att forma frisyren! Eftersom vi redan byggt volym i steg 1 handlar det nu om att skapa det slutresultat du vill ha. Ta en fingerstor mängd av din valda produkt i handflatan (det är bättre att ta för lite än för mycket i början) och gnuggar den mellan händerna tills produkten har blivit lite varmare och mjukare. För att applicera den för du sedan båda händerna fram och tillbaka samt i cirklar genom håret, så att den får fäste och blir jämnt distribuerad genom frisyren. Sedan formar du håret till den frisyr just du vill ha idag.

3. Det lilla extra

Snart klar med hårstylingen! Om ditt hår behöver extra styrka, välj gärna en hårdare hårspray istället för att applicera mer vax eller pomade. Detta för att vaxprodukternas tyngd lätt kan göra att frisyren faller ihop om man använder för mycket. Kom ihåg att inte spraya hårsprayen för nära håret – blir det för blött riskerar man att tappa volymen som byggts upp.

man-som-kan-styla-skagget-900x1350

Styla skägget som ett proffs

Att styla skägget ska också vara enkelt i grunden, vare sig du har ett långt helskägg eller en kortare rakning. Därför har vi skapat en tydlig trestegsraket alla skäggbärare kan följa för att göra stylingen så smidig som möjligt!

1. Rama in skäggväxten

En tavla är inte snyggare än sin ram. Detsamma gäller med skäggväxten. Därför är det A och O att skapa snygga och jämna kanter. Använd en rakbladskniv, även kallad shavette, för raka linjer i barberarklass, men en säkerhetshyvel kan också gå bra. Glöm inte rakgelen! Ett tips om du gör det själv är att använda genomskinlig rakgel, så att du hela tiden kan se skägglinjerna.

2. Kamma och smörj

I detta steg kan du applicera skäggolja för att ge ansiktshåret extra lyster och följsamhet, om du gillar det. Läs gärna vår artikel om den bästa skäggoljan för att hitta en rekommenderad favorit! Efter skäggoljan, eller om du skippar den, avslutar du med att använda en skäggkam som passar ditt skägg; välj en smaltandad om du har kortare skägg eller till mustaschen, och en bredtandad om du har lång och kraftig skäggväxt.

3. Forma skägget

Nu närmar sig stylingrutinen sitt slut! Kanske spretar skägget lite, men detta kan ett skäggvax lösa. Det ger både lyster, får kontroll på bångstyriga skäggstrån och gör att skägget blir lättare att forma. Ta en liten mängd skäggvax, då det alltid är lättare att fylla på med mer än tvärtom, värm upp det mellan handflatorna och fördela det jämnt över skägget.

Låt barberaren hjälpa dig styla skägg och hår

Fusion är frisören i Uppsala som också är barberarsalong. Här arbetar topputbildade barberare med allt vad rakning, skägg och hårstyling för män. Dessutom får du en lyxig stund i vår salong i klassisk barbershop-stil.

När skämde du bort dig själv senast med egentid och självvård i form av rakning och skäggstyling istället för något materiellt? Välkommen att boka tid hos Uppsalas främsta barberare.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk