Skip to main content
annons-lansering-frans-ny-copy

Färga håret ljusare från mörkbrunt– det här ska du tänka på

Man vill ju gärna stråla lite extra under sommarperioden! En av de vanligaste behandlingarna vi utför såhär års är att färga håret ljusare från mörkbrunt. Vill du också färga håret ljusare? Här är 5 konkreta tips för ett så bra slutresultat som möjligt:

1. Ta fram bilder och visa din frisör

Att färga håret ljusare från mörkbrunt är ett stort stilsteg att ta. Därför är det viktigt att du tänker igenom beslutet ordentligt innan du skrider till verket. Ta gärna med några inspirationsbilder på ditt drömhår med en klippning och färgning du tycker om och visa frisörsalongen vilken färgnyans du har tänkt dig. Diskutera sedan med frisören vad som passar ditt hår och din hudton.

2. Rådgör med experten vad som är möjligt  

Ibland kan önskemål och verklighet inte helt gå hand i hand. Kvalité och utgångsläge varierar från kalufs till kalufs och styr hur du bör färga håret ljusare. Lyssna på vad frisören anser är de bästa alternativen utifrån dina grundförutsättningar. Till exempel kanske det krävs mer än en sittning i frisörstolen för att spara på ditt hårs kvalitet och för att inte behöva klippa bort en dramatisk längd om detta inte så önskas.

3. Ta hänsyn till varma hårpigment

Visste du att mörka hårstrån innehåller varma pigment? Det vill säga, de innehåller gula, orangea och röda pigment som kommer fram automatiskt när du ljusfärgar eller bleker ditt hår. Dessa underliggande pigment går att korrigera delvis med rätt färgning och schamponering. Förekomsten av varma pigment varierar som sagt från hår till hår. I vissa fall är det inte möjligt att få till kalla nyanser, vilket innebär att man eventuellt kan få nöja sig med en ljus ton med en beige/guldig hårnyans.

4. Ta hand om din frisyr med bra hårvårdsprodukter

Om du färgat håret ljusare till en kall blond nyans så rekommenderas det att du regelbundet underhåller frisyren hemma med någon form av färginpackning. Att investera i schampo och balsam för blont hår är också en bra idé för att bibehålla färgningens kvalité och lyster över tid.

Om du färgat håret ljusare, nöj dig inte med att “vårda” ditt nya hår med det schampo och balsam som du inhandlat i livsmedelsbutiken. Att färga håret ljusare kostar en slant. Låt därför din frisör guida dig till bra och hållbara hårvårdsprodukter som verkligen stärker ditt hår.

5. Gör regelbundna återbesök hos din frisör  

Förutom att underhålla håret hemma på kammaren krävs det även regelbundna återbesök hos frisören. En blond frisyr behöver underhållas oftare jämfört med en vanlig färgning eftersom nyanseringar och kallare pigment lämnar håret fortare. Fråga oss på FRANS Hår och Stil, din frisör i Uppsala, om du vill veta mer. 

Läs mer om att färga håret.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk