Skip to main content

Bronde hårfärg – varken blont eller brunt

En hårfärg som är på alla frisörers läppar just nu är bronde. Denna naturliga men ändå sprakande hårfärgning har vunnit mark under de senaste åren, men när skedde det? Och vad är egentligen bronde hårfärg? 

Vad är bronde hårfärg?

Ordet “bronde” är en ordlek, då det är en sammanslagning av orden “blonde” och “brown”, eller “blont” och “brunt” på svenska. Naturligtvis har man blandat dessa färger i hårfärgningar sedan länge, men bronde som hårfärg är ett slags mellanting mellan en typiskt blond nyans och mörkare brunt. Därför landar den i ett slags ljusbrun eller nordiskt blond ton. Hårfärgen bronde ser dessutom väldigt naturlig ut på många, då både personer med naturligt blont och brunt hår passar i den. 

När blev den bronde:a hårfärgen trendig?

Bronde som hårfärg fick satte sin nål på trendkartan under åren 2018-2019 och att “bronza håret” blev då något som många började göra regelbundet. Men det betyder inte att det bara var en fluga. Sedan dess har brondefärgningen bokats med jämna mellanrum av hårsvall världen över. 

Bronde hårfärg på FRANS Hår och Stil

På frisörsalongen FRANS Hår och Stil är vi experter på allt vad hår heter. Boka en tid för klippning och helfärgning av bronde eller en bronde balayage hos oss på FRANS Hår och Stil, din frisör i Uppsala

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk