Skip to main content
Varför kliar mitt skägg 1

Varför kliar det i mitt skägg?

Klåda i skägget kan vara både irriterande och obehagligt. Man kan även uppleva att det ramlar ner vita flagor på tröjan. Här kommer lite tips som kan hjälpa dig att få ordning på skägget.

Torr hud: När huden under ditt skägg blir torr kan det leda till klåda. För att minska klådan ska du regelbundet använda skäggolja eller skäggbalm som återfuktar.

Inåtväxande hårstrån: Hårstrån som växer inåt kan orsaka irritation och klåda. Regelbunden borstning och exfoliering hjälper till att ta bort döda hudceller och minskar risken för inåtväxande hårstrån.

Dålig hygien: Tvätta skägget regelbundet med en skäggtvål och använd ljummet vatten. Så som smuts och oljor byggs annars upp och kan orsaka klåda.

Nya skäggstrån: När nya skäggstrån växer ut kan de irritera huden, särskillt om du nyligen har börjat odla skägg.

Allergier eller hudåkommor: Om man har en känslig hud eller är allergisk, så kan huden reagera mot vissa produkter. Eksem kan också bidra till klåda. Konsultera med din barberare så får du tips på produkter som kan passar din hud.

Om klådan kvarstår trots dessa åtgärder, kan det vara en god idé att konsultera med en läkare för att utesluta allvarliga hudproblem.

Lycka till med skägget!

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk