Skip to main content

Vem passar i grått hår?

Vem passar i grått hår?

Grått hår blev trendigt för några år sedan och är inte mindre hett nu. Är du en av de som är sugen på att testa men inte vågar – för att du är osäker på om du kommer passa i det? FRANS Hår och Stil reder äntligen ut den stora frågan: vem passar i grått hår?

Passar bara blonda i grått hår?

Nej, så är det så klart inte. Men om du funderar på att färga håret grått är det bra att vara medveten om hur mycket du kommer behöva behandla håret innan. För de med blonda och ljusa toner krävs nämligen mindre blekning och förberedelse, jämfört med de som har en mörkare nyans i håret. 

Avgör hudtonen vem som passar i grått hår?

Vad gäller hårfärgning brukar många rekommendera att man ser till sin hudton för att försöka ta reda på om man kommer passa i en viss nyans eller inte. Då brukar det vanligtvis heta att varma hudtoner passar i varma hårfärger och vice versa. Generellt har grå hårfärger en kallare nyans, men du kan så klart be din frisör anpassa den och göra den mer eller mindre kall, så att den passar dig bäst. 

Passar endast de med god hårkvalitet i grått hår?

Så är det naturligtvis inte heller. Men just eftersom gråa nyanser är något de flesta får senare i livet är det bra att ta hand om sitt hår ordentligt, med vårdande hårbehandlingar och kvalitativa produkter, när man har färgat det grått. 

Men vårt bästa tips är: färga håret grått om du vill det! Vi på FRANS Hår och Stil är experter på alla sorters hårbehandlingar, inklusive hårfärgning. Här kan du få allt från balayage och toning till vårdande hårbehandlingar. Välkommen att boka tid för färgning hos din frisör i Uppsala.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk