Skip to main content

Vilken hårfärg passar jag i?

Alla har vi varit där. Sugna på förändring och ivriga att färga håret. Frågan många i den sitsen ställer sig är: vilken hårfärg passar jag i? Det finns faktiskt sätt att ta reda på det. Här avslöjar vi några av dem!

kimson-doan-hd8klywryym-unsplash

Vilken hårfärg passar man i?

De främsta sakerna som frisörer tittar på för att ta reda på vilken hårfärg en person skulle passa i är hudfärg och hudton. Skalan för hudfärg sträcker sig från mörkare till ljus och hudton från varmare till kallare.

Vet du inte vilken hudton du har? Det finns några olika sätt att finna klarhet i det.

  1. Tryck med ett finger på ovansidan av din tumme. När du släpper lättar trycket och huden återgår till sin normala färg. Precis innan den gör det kan du dock se att den har en annan färg. Går den färgen snarare mot gul, kan det betyda att du har en överlag varm hudton. Drar färgen snarare mot det rosa eller blå hållet pekar det på en kallare hudton.
  2. Nästa trick är att titta på de synliga venerna på handlederna. Ser de mest blå ut? Då har du förmodligen en hudton av det kallare slaget. Är de mer grönaktiga? Det är för att de färgas av en hud med gula nyanser, vilket är typiskt för en varm hudton.
  3. Det tredje sättet är kanske mindre konventionellt, men kan fungera som en kompletterande metod. Det handlar om att undersöka din garderob, och framförallt färgerna på dina kläder. Går de mer i kalla nyanser av blått och grönt, eller är en övervägande del av dina favoritplagg snarare orange, rosa eller röda? Utifrån vilka färger du själv mest tycker om att klä dig i och/eller passar i kan det vara så att din hudton matchar dessa.

När du har koll på detta, kan du välja att ta hjälp om tipsen nedan. Men bara om du önskar. Dels är tipsen förenklade, dels ska din hårfärg, precis som allt annat med dig, spegla din personlighet. Längtar du innerligt efter att färga håret i en viss nyans eller på ett visst sätt – gör det! Vad man skulle passa i är dessutom inte alltid vad man trivs i. Mycket handlar om vad man tycker om eller vad man har för stil. Prova hellre än att slaviskt följa dessa tips, om du helt enkelt inte vill det.

vahid-kanani-wb8fsbb81tc-unsplash-900x1222

Kall hudton och mörk hy

En mörkare hy med kalla nyanser klär fantastiskt fint i bruna färger med svala undertoner. Tänk plommon, espresso eller varför inte en kallare svart nyans.

Varm hudton och mörk hy

Här öppnas dörren för en stor mängd varma nyanser, gärna av brunt och som för tankarna till sötsaker. Heta nyanser av kola-, sirap- och honungs passar dig som handen i handsken.

Kall hudton och ljus hy

Du med ljus, kall hy kan välja att förvandla dig till en isprinsessa med kyliga toner. Platinablont kan gifta sig väldigt fint med dina färger, men även ännu svalare ask-, champagne- och sandfärger.

Varm hudton och ljus hy

Gyllene drag i hyn passar med stor sannolikhet bra i gyllene drag i hårfärgen också. Oavsett om de är mörka eller ljusa. Honungsblond, kopparbrunt eller en röd nyans med drag av orange – valet är ditt.

Hårfärgen som alla passar i

Det finns faktiskt en hårfärg som nästan alla säkert passar i. Det är våra ögonbryns naturliga färg. Eftersom denna nyans förekommer på oss naturligt och vi dessutom har den i ansiktet, i nära anslutning till håret, är det väldigt fint på många.

Låt färgexperterna ta fram din personlighet

Vårt namn klingar mer åt barberarhållet. Men förutom barberare är vi på Fusion också galna i hårfärg. Våra skickliga frisörer älskar att skapa alltifrån en mjuk balayage till en frisyr med crazy color. Vi kan alltid ge dig råd och tips om vad vi tror att du skulle passa i. Men mest av allt vill vi att din hårfärg ska matcha din personlighet. Har du alltid drömt om en intensiv kopparfärg? Vill du prova den nya hårfärgstrenden mushroom brown? Eller vill helst ha ett neonrosa svall eller en kortare klippning i regnbågens alla färger? Oavsett vad, kan vi på din frisör i Uppsala få det att hända. Välkommen att boka tid för färgning, klippning eller någon av våra andra hårbehandlingar.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk