Skip to main content
tjej-som-passar-i-gratt-har

Vem passar i grått hår?

Grått hår har varit en trend i flera år nu och stått på många beauty-fantasters önskelistor. Men många tvekar för att de är rädda att inte passa i det. Så hur ska man tänka om man är sugen på gråare toner i svallet? Vem passar i grått hår, egentligen?

kvinna-som-passar-i-gratt-har

Vem passar i grått hår, bara blonda?

Om du funderar på att färga håret grått bör du först ta dig en extra funderare på vad du kommer behöva utsätta ditt eget hår för. Har du en ljus eller blond hårfärg är det enklare, men har du mörkare nyanser kommer du kanske behöva bleka håret mer – vilket så klart kan slita på håret mer.

Vem passar i grått hår, endast de med en viss hudton?

För att avgöra vilken hårfärg man passar i ska man ha koll på sin hudton, brukar det heta. Och det stämmer ofta att du med en varm hudton klär bäst i varma färger. Tänk guldblonda toner. Du med en kall hudton passar oftare i kallare nyanser, till exempel askblond. Grått är generellt en kall färg, men du kan så klart välja en mer eller mindre kall ton till ditt hår.

Vem passar i grått hår, bara de med en särskild hårkvalitet?

Generellt sätt kan du tänka att grått är en rätt naturlig ton som de flesta får någon gång i livet, vilket gör att de flesta också passar i det. Men risken med grått hår är att det får en att se äldre ut, om man inte får till rätt glans och friskhet i håret. Se därför till att ta väl hand om ditt hår, med rätt produkter och vårdande behandlingar.

Men alla dessa tips åsido: om du vill ha grått hår är det klart att du ska låta det färgas! Vi på Fusion är experter på just hårfärgning. Vi är din frisör i Uppsala där du kan få allt från balayage och toning till crazy color och pastellfärger. Vi färgar mer än gärna ditt hår, och lyckas alltid hitta en nyans som passar dig! Välkommen att boka tid för färgning hos Fusion. 

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk