Skip to main content
sharon-mccutcheon-mw7ru0bdtfm-unsplash

Varför ska man färga håret otvättat?

Många har hört det sägas att man inte ska ha tvättat håret med schampo och balsam precis innan man går till sin frisör för att färga håret. Men stämmer det? Och i så fall, varför ska man färga håret otvättat?

alexander-mils-xo-fweurm9q-unsplash

Varför ska man färga håret otvättat? Stämmer det?

Det stämmer att det kan ha en god effekt för dig som får håret färgat att komma till frisören med relativt otvättat hår, särskilt om du kommer få färg nära hårbotten. Vid behandlingar såsom en utväxtfärgning eller en blekning kommer färgen oundvikligen nudda huden i hårbotten, vilket gör att det kan klia där och i värsta fall leda till kontaktallergi. Men om du låter bli att tvätta håret någon dag innan en sådan behandling skyddar de naturliga fetterna hårbotten mot det värsta kliandet. Därför ska man färga håret otvättat.

Ska man alltid färga håret otvättat då?

Svaret är nej. Ska du göra en annan typ av behandling med hårfärg, till exempel balayage eller slingor, kan det vara bäst att ha tvättat håret innan. Detta eftersom det är viktigt att se hur håret faller naturligt innan behandlingen påbörjas.

Nu har du förhoppningsvis fått svar på varför man ska färga håret otvättat. Är du någonsin sugen på att färga håret hos din främsta frisör i Uppsala är du varmt välkommen till Fusion. Olika sorters färgningar av hår är vår specialitet – oavsett om du är ute efter en toning, slingning eller en crazy color-färgning. Boka din behandling redan idag.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk