Skip to main content
man-med-skagg-som-kliar

Varför kliar skägg?

Händer det att ansiktshåret irriterar? Att skägg kliar kan bero på flera saker. Här nämner vi tre av dem och vad du kan göra för att stilla klådan!

Tre anledningar till varför skägget kliar – och vad du kan göra åt det

1. Skägghåret kittlas

En av de vanligaste orsakerna till ett kliande skägg är att hårstråna blir så långa att de böjer sig tillbaka inåt mot roten och på så sätt kittlar huden. Detta händer de flesta som låter skägget växa ut någon gång och är övergående. Visst kan det klia outhärdligt i flera dagar, kanske veckor, men efter att detta elddop är över behöver du inte oroa dig för att skägget ska klia igen på grund av detta.

2. Döda hudceller

Skadade och gamla celler dör i kroppen varje dag och hudcellerna är inget undantag. Dessa exfolieras naturligt vid rakning, men har du skägg kan de kvarvarande döda hudcellerna orsaka klåda. En lätt bot på detta stavas borstning! Investera i en kvalitativ skäggborste och få ett välfriserat skägg som inte kliar! Prova ut en borste som passar just ditt skägg hos din barberare.

3. Torr hud

Torr och irriterad hud i ansiktet är vanligt under årets kallare månader. Även huden under skägget kan påverkas och börja klia. Lösningarna är flera, bland annat att använda skäggolja! Det ger effektiv återfuktning av både skäggväxt och hud.

Vårda ditt kliande skägg hos oss

Fusion Uppala är din frisör i Uppsala som till hälften är en barberarsalong i klassiskt stuk. Vi kan det mesta inom rakning, skäggvård och korta klippningar. Välkommen in till vår klassiska barbershop i 1900-talsstil i hjärtat av staden.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk