Skip to main content

Skäggets hemligheter

Skägget har gått ifrån att vara en trend till att vara en snygg accessoar för den stilmedvetne mannen. För att skägget ska se fint ut så krävs det att du tar hand om skägget och ger det den vård det behöver, såsom fukt, är en väldigt viktig del. En bra början för ett välmående och bra skägg är att köpa rätt produkter som ditt skägg behöver.

Test

Så här tar du hand om ditt skägg:

För att tvätta rent skägget så använder du ett skäggschampo. Du ska inte använda vanligt schampo som du tvättar ditt hår med. Ett skäggschampo återfuktar ditt skägg på ett helt annat sätt än vanligt schampo. Om du har problem med huden under ditt skägg så som klåda och torrhet finns det speciella skäggbalsam som återfuktar och ger den en extra boost för både skägget och huden. Efter tvätten så torkar du ditt skägg med en handduk.

Borsta ditt skägg med en skäggborste varje dag, extra viktigt efter din skäggtvätt. Borsta igenom skägget ordentligt så du kommer åt huden under skägget. Den behöver stimulans för att må bra, borstningen ökar också blodcirkulationen.

Efter du kammat ditt skägg så tillför du skäggolja. Ta oljan i händerna och massera in det i skägget. Här är det viktigt att du även kommer åt huden under skägget. Oljan återfuktar både skägget och huden. När du jobbat in oljan ordentligt så kammar du till skägget med skäggborsten eller med fingrarna. Om du känner att skägget känns bra efter oljan så kan du låta skägget bara vara.

Om du vill ha en önskad frisyrstyling på ditt skägg så använder du ett skäggvax. Detta eftersom skäggoljan bara är vårdande och inte går att styla med. Skäggvaxet är lite likt ett hårvax, du formar och stylar det efter smak och tycke.

Vill du ha hjälp med ditt skägg så kan du boka en tid hos någon av våra barberare, så hjälper dom dig med att klippa, forma och styla ditt skägg efter dina önskemål. Du får även med dig fantastiska tips hem!

Välkommen till oss på Fusion!

skaggets-hemligheter2

Här är lite tips på produkter som vi jobbar med på salongen och som du även kan använda hemma.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk