Skip to main content
hur-ofta-ska-man-klippa-haret-750x500

Hur ofta ska man klippa sig?

Oavsett vilken frisyr du har eller vill ha har du säkert ställt dig frågan: hur ofta ska man klippa sig? Vi har svaren! Här får du reda på den genomsnittliga optimala klipningsfrekvensen för långt och kort hår.

Hur ofta ska man klippa sig om man vill ha långt hår?

Har du det där drömmiga hårsvallet? Eller drömmer du om en lång man till hår? Vare sig du försöker spara ut till långt hår eller redan har det och vill behålla det så behöver du tänka på hur ofta du ska klippa dig. Att klippa för ofta gör att håret inte växer ut, att klippa för sällan kan ge dig kluvna toppar och sämre hårkvalitet. Ett generellt tips är att klippa sig varannan eller var tredje månad, men be din frisör om tipsen för hur ofta just din hårtyp behöver klippas.

Hur ofta ska man klippa sig om man vill ha kort hår?

Har du en tajt fade eller kanske en pixiefrisyr? Oavsett vilken kort frisyr man har brukar denna typ av klippningar kräva något mer regelbundna frisörbesök. Exakt hur många beror dock på din hårtyp och hur just du vill ha håret. Du behöver troligtvis klippa dig mellan var tredje till var sjunde vecka, men fråga din frisör för att vara på den säkra sidan!

Klippning hos Fusion

Vi på Fusion vet precis när du ska klippa dig. Vi är frisören i Uppsala som inte bara är experter på skägg och rakning, utan även har spetskompetens inom klippning, hårfärgning och allt annat som rör hår. Boka tid hos oss för din nästa klippning så hjälper vi dig att boka in nästa tid, så att frisyren håller sig precis så som du vill ha den.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk