Skip to main content
seth-doyle-wys9jty8wnq-unsplash

Hur får man mer skägg? 3 tips du måste prova.

Skägg är trendigare än någonsin och vi är många som önskar oss mer, längre och fylligare skägg. Men hur får man mer skägg? Uppsalas främsta barberarsalong har svaret!

Hur man får mer skägg - Tips 1: Tålamod är en dygd

Ett vanligt misstag många skäggentusiaster gör är att tro att skägg växer snabbare ju oftare det rakas av. Detta kan kännas rimligt för den som testat att behålla benen rakade en längre tid, men med skägg är det tålmodig väntan som gäller. Det kan nämligen ta en hel månad för hela skägget att växa ut ordentligt – och ännu mer om det ska bli långt.

Hur man får mer skägg - Tips 2: Ditt skägg är vad du äter

Precis som alla andra delar av kroppen är skägget beroende av att få i sig rätt mängd av rätt näringsämnen. Så att ha en jämn och balanserad kost är minst lika viktigt ansiktshår! Se till att få i dig bland annat vitamin A, B, C och omega 3-fetter.

Hur man får mer skägg - Tips 3: Träna skägget

Tror det eller ej, men att träna är bra för att få mer skägg på flera sätt. Testosteronet i kroppen ökar det, skapar mer utrymme i hårsäckarna och gör så att både blodflödet och tillförseln av syre och näringsämnen ökar i ansiktet.

“Hur får man mer skägg?” är alltså en mångbottnad fråga. Men vilka frågeställningar du än har om ditt skägg kan Fusion alltid hjälpa dig. Våra professionella barberare rakar och stylar ditt ansiktshår i en stilfull och tidsenlig barberarmiljö. Välkommen att boka din behandling – hos din barberare i Uppsala och din frisör i Uppsala!

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk