Skip to main content
hur-kan-man-borja-jobba-som-frisor-750x500

Hur blir man frisör?

Idérik, nyskapande och social. Känner du igen din egen personlighet i egenskaperna? Då har du kanske en rolig och givande karriär inom frisöryrket framför dig! Men hur blir man frisör? För dig som drömmer om att vara kreativ med hår finns tre vägar att gå!

Hur man blir frisör – på tre sätt

1. Bli frisör på gymnasiet

Hantverksprogrammet inriktning frisör kan du läsa på båda privata och kommunala gymnasieskolor. Efter de tre gymnasieåren följer dock vidareutbildning hos ett frisörföretag innan du kan avlägga det så kallade gesällprovet, för att bli behörig frisör med frisörlicens.

2. Bli frisör på privat utbildning

Det finns även officiellt godkända frisörutbildningar, på privata företag, som kan genomföras efter gymnasiet.

3. Bli frisör efter att ha varit trainee

En traineeutbildning innebär att du lär dig yrket på plats hos och tillsammans med minst en annan frisör. Naturligtvis kan de olika utbildningssätten kombineras på olika sätt och det skadar så klart aldrig att ha genomfört samtliga – kunskap varar ju som bekant för livet.

Hur blir man frisör på Fusion?

Är du sugen på nya kreativa utmaningar, få möjligheten att få jobba i en vacker miljö och vara omgiven av fantastiska kollegor? Då är Fusion, din barberare och frisör i Uppsala, kanske arbetsplatsen för dig. Har du ännu inte genomfört gesällen men är nyfiken på att arbeta hos oss så hjälper vi dig dit. Hör av dig om du är intresserad av att jobba som frisör i Uppsala eller barberare hos oss!

 

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk